Voor wie?

Een dwarslaesie of rolstoelgebonden bestaan is één van de meest complexe aandoeningen die iemand kan hebben, omdat het alle systemen van het lichaam beïnvloedt.

De World Health Organization (WHO) schrijft hierover:

Mensen met een rolstoelgebonden bestaan vormen dan ook de grootste risicogroep ter wereld als het gaat om obesitas en chronische ziekten zoals diabetes type 2, hart- en vaatziekten, darmaandoeningen en darmkanker. Ook hebben ze een hoge kans op depressie, dementie en hebben ze te maken met versnelde veroudering. Obesitas, diabetes type II en hart- en vaatziekten worden in de literatuur aangegeven als doodsoorzaak nummer 1 voor deze groep.

Deze groep komt gemiddeld twee kilo per jaar aan en 70% heeft overgewicht of obesitas. Door een veel lager energieverbruik, overconsumptie en inactieve leefstijl loopt deze groep een groter risico op alle denkbare welvaartziektes. Ook lijden zij eerder en heviger onder de gevolgen van ouder worden. Lichamelijke problemen, pijn en vermoeidheid leiden bij velen tot sociale, financiële en/of geestelijke problemen, vaak al vanaf een leeftijd van veertig jaar.

© 2020 - 2022 GLI | Lifestyle Medicine | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel