GLI - 3 niveau

De behandeling van dit niveau gebeurt door een interdisciplinair werkend GLI-team onder leiding van een arts (met veel ervaring en/of een opleiding in leefstijlgeneeskunde) waarbij gespecialiseerde kennis en ervaring op gebied van GLI binnen het behandelteam aanwezig is. Er wordt gewerkt volgens de landelijk vastgestelde multi- en monodisciplinaire richtlijnen GLI. Participatie bij wetenschappelijk onderzoek vindt geregeld plaats. De behandeling vindt meestal poliklinisch, maar soms ook klinisch plaats, vanuit een medisch specialistische GLI-instelling (leefstijlkliniek, revalidatiecentrum of ziekenhuis), dat als kennis en behandelinstituut binnen de zorgketen behandelmodules aanbiedt met een regionale uitstraling.

Als kennis, ervaring en faciliteiten aanwezig zijn, en een behandeling volgens de landelijke richtlijn GLI wordt geboden, kan bij voldoende behandelaanbod ook in de eerste lijn, onder leiding van een arts (met veel ervaring en/of een opleiding in leefstijlgeneeskunde), delen van de behandeling op GLI-niveau 3 worden geboden. De behandelaren dienen met succes de vervolgcursus GLI te hebben doorlopen.

Een gedragskundige (psycholoog of orthopedagoog) en maatschappelijk werker maakt onderdeel uit van het interdisciplinaire team. Ook zijn er voedingsassistenten en kok(s) aanwezig die de basiscursus GLI hebben doorlopen. Deskundigheid op het gebied van inspanningsfysiologie is aantoonbaar aanwezig.

Werkafspraken zijn met een consulent internist, cardioloog en psychiater. Indien mogelijk zijn de naasten van de patiënt onderdeel van de GLI-behandeling.

© 2020 - 2022 GLI | Lifestyle Medicine | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel